România

 

brasov site

BPI group România a început seria de evenimente „Tranziţia în cariera managerială”, având ca temă centrală programul de outplacement.

BPI oferă acest serviciu încă din anul 2000 și cu ajutorul său, mii de oameni s-au reintegrat în câmpul muncii. Programul de outplacement sprijină tranziția în carieră a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă, fie în urma unei restructurări, fie prin decizie individuală. La nivel managerial, programul oferă consiliere în carieră - identificarea competențelor-cheie, metode de promovare și branding personal, construirea identității pe piața muncii, simulări de interviuri ; BPI group adaugă valoarea serviciilor sale prin sprijinul oferit individual fiecărui candidat pentru identificarea de noi oportunități profesionale, prin activități concrete și țintite de prospectare activă a pieței.

 

Contextul economic defavorabil și maturizarea pieței de consultanță au permis apariția proiectelor de outplacement destinate managerilor, categorie de salariați „favorizată” în piața muncii, atât din perspectivă financiară, cât și ca dinamică a proceselor de recrutare.

Proiectele de outplacement reprezintă o soluție eficientă, dar încă insuficient cunoscută de profesioniștii din resurse umane. Cum BPI group România este liderul pe piață din România pentru acest tip de serviciu, ne-am dorit să împărtășim lecțiile învățate din numeroasele proiecte de outplacement managerial pe care le-am desfășurat până în prezent.

Pentru început, pe baza experienței practice dobândite, BPI group a realizat un studiu privind programele de outplacement managerial derulate ȋn perioada 2012-2014. Pentru a-l populariza, mergem mai aproape de clienții noștri, organizând dezbateri în diferite locații.

„Foarte bine structurat. O satisfacție suplimentară provine din faptul că exemplele date au cuprins domeniul de activitate în care activez și unde nu credeam că outplacement-ul are aplicabilitate.” - Participant la evenimentul BPI group România din Brașov.

Citește mai departe: concluziile studiului...

 

Evenimentele #bpioutplacement

Primul eveniment dedicat a avut loc la București, în data de 30 ianuarie 2015, și a reunit profesioniști de resurse umane din diverse companii multinaționale.

Dezbaterile au continuat la Brașov, pe 2 aprilie, în cadrul celui de-al doilea eveniment despre outplacement, unde comunicarea s-a intensificat prin live streaming, marcat de hashtag-ul „bpioutplacement”.

Comunitatea HR locală a răspuns cu entuziasm inițiativei, participând la eveniment. Am hotărât chiar împreună să revenim curând pentru alte evenimente de acest gen.

 

 „In trecut, am părăsit evenimente lipsite de conținut, însă dezbaterea „Tranziție în cariera managerială” mi-a păstrat interesul până în ultimul moment.” - Participant la evenimentul BPI group România din Brașov.

Piața asociază adesea proiectele de outplacement cu restructurarea activității unei companii. La BPI group România considerăm că această soluție de resurse umane răspunde unei nevoi de diversificare a beneficiilor oferite în cadrul unei companii, în sprijinul unor salariați performanți, care au contribuit la succesul colectiv, dar care astăzi nu-și mai găsesc ușor locul în organizație.

Astfel, programul de Outplacement managerial poate fi inclus ca beneficiu la ieșirea din companie, în proiectele de eficientizare sau de externalizare a unei activități, ori în context de fuziune & achiziții; o schimbare de top management implică adesea modificări consistente în linia de management imediat următoare, iar outplacementul poate facilita acest proiect sensibil; soluția de tranziție în carieră poate fi gândită și la scară mai largă, pe principiul managementului anticipativ, atunci când se pregătesc schimbări tehnologice de amploare sau când piramida vârstelor este dezechilibrată durabil.

Nu în ultimul rând, studiile noastre arată că salariații care beneficiază de outplacement sunt persoane valoroase, dornice să-și continue cariera și de aceea motivația lor poate răspunde nevoilor de recrutare ale altei companii.

Din această perspectivă, dezbaterile de la București și Brașov au ajutat și la îmbunătățirea imaginii și percepției în piața muncii a candidaților proveniți din proiecte de outplacement, activ promovați de BPI în rândul companiilor.  În cadrul evenimentelor, s-au invit chiar și posibile soluții pentru actualii candidați din outplacement. Una dintre participante, încântată de prezentarea la care a asistat, și-a exprimat interesul în a angajaoameni serioși și care-și doresc cu adevărat să muncească, aceștia putând fi oamenii aflați, în prezent, într-un proces de outplacement, fiind candidați recomandați de un consultant HR, motivați si în căutare activă.

 

POFTIȚI LA PRĂJITURI, INFORMAȚII ȘI NOUTĂȚI

 De la prima mapă de informare împărțită, până la discuția de final cu ultimul participant, atmosfera a fost una plină de entuziasm: numărul participanților a depășit așteptările echipei iar conferința s-a transformat, curând, într-o adevărată dezbatere. 

 Subiectele abordate de Raluca Pârvu, Business Manager BPI group România și speaker-ul evenimentului, s-au dovedit a fi de real interes pentru participanții prezenți, ce au intervenit în discuție și au împărtășit din propria lor experiență.

 Printre cele mai dezbătute idei au fost relația dintre consultant și candidat, profilul candidatului în procesul de outplacement, serviciile și modul de abordare oferite candidatului precum și studiile de caz. 

 Întregul eveniment a fost transmis prin mesaje specifice canalelor Linked In și Twitter, prin hashtag-ul „bpioutplacement” iar noi le mulțumim participanților și îi invităm să ne urmărească pe aceste canale de comunicare. 

  Excepţional structurat, fluid, dialog, interacțiune. Am observat implicarea fiecărui membru al echipei BPI ȋn proiectele derulate și colaborarea deplină ȋn echipă.” - Participant la evenimentul BPI group România din Brașov.

 „Interactiv, subiecte noi.” - Participant la evenimentul BPI group România din Brașov.

  

 ...ȘI ACESTA E DOAR ÎNCEPUTUL EVENIMENTELOR BPI GROUP ROMANIA!

 În curând, alte evenimente asemănătoare vor completa seria de dezbateri BPI group România, implicând comunitatea HR în evenimente care informează și contribuie la dezvoltarea strategiilor de resurse umane, prin prezentări adaptate nevoilor companiilor.

 „Mi-a plăcut partea de concluzii - tendințe ale pieței, perspective pentru piața muncii la noi.” - Participant la evenimentul BPI group România din Brașov.

  • lien_linkedinlien_twitter