România

Media

Media

  BPI group în presă

Ziarul Financiar aduce în discuție nivelul salarial propus în sectorul retail și oferă elemente suplimentare de analiză. Astfel, sunt furnizate salariile medii nete, calculate de cotidianul financiar. În opinia ziarului, « datele publice arată că salariile medii plătite de lanţurile de hipermarketuri şi supermarketuri s-au apropiat de salariul mediu pe economie după ce mult timp erau mai aproape de minim dat fiind că cea mai mare parte a angajaţilor sunt casieri şi lucrători comerciali ».

Printre marii jucători din comerțul modern, format exclusiv din companii multinaționale, se distinge Lidl, care ar oferi salarii nete cu peste 20% față de media pieței de referință.

La solicitarea ZF, colega noastră, Raluca PÂRVU, Business Manager BPI group, afirmă că : „Lidl are o politică salarială deliberată şi comunicată. Compania plăteşte pentru toate categoriile de personal peste piaţă, din dorinţa de a stabiliza fluctuaţia foarte mare de personal din domeniu“.

Fluctuaţia de personal accentuează criza de personal cu care se confruntă acest sector al economiei, unde se angajează în principal persoane cu calificare limitată, pe posturi de lucrător comercial sau casier. De aceea, conform datelor ZF, companiile mari din retail urmează curba crescătoare a salariului minim pe economie și tind chiar să se apropie de salariul mediu.

« Există creşteri salariale în retail, însă acestea trebuie ponderate cu creşterile sala­riilor medii şi minime pe economie. Retailerii s-au adaptat, dar mulţi au menţi­nut pla­ta salariilor în me­dia in­dus­triei », mai spu­ne Raluca Pârvu.

Articol redactat de Cristina Roșca și publicat în Ziarul Financiar, 22 august 2018.

BPI group: “Criza de personal este generată de emigrarea masivă și de salariile mici”

Ziarul Financiar analizează informațiile provenite de la Institutul Național de Statistică, referitor la numărul de locuri de muncă nou create în ultimele 12 luni.

Pornind de la această informație statistică, ZF prezintă topul primelor 10 industrii creatoare de locuri de muncă. Pe primele locuri, se află comerțul, sănătatea și IT&C, care « au făcut împreună mai mult de jumătate (53%) din totalul noilor angajări din ultimul an », spune ZF.

Colega noastră, Raluca Pârvu, Business Manager a avut ocazia să ofere câteva explicații:

Sectorul retail are în continuare nevoie de angajați, mai ales că se confruntă cu fluctuații foarte mari de personal. Însă, pentru potențialii angajați, naveta rural-urban este o dificultate: „oamenii din această categorie nu se deplasează mai mult de 20 km de casă, iar o astfel de navetă îi costă 200 lei lunar”. În aceste condiții, „mulți români nu mai acceptă să lucreze pe bani puțini cu efort mare”.

“Problema crizei de personal este extrem de îngrijorătoare, realmente, pentru toți angajatorii și se combină cu faptul că aceștia nu reușesc să îi rețină pe angajații existenți și nici nu fac schimbări în politicile lor de resurse umane.“

Ziarul Financiar, 9 august 2018, articol redactat de Adelina Mihai

Colega noastră, Raluca PÂRVU, a fost invitată la Radio France International, să discute despre francofonie și impactul său în economie.

IMG 8456 resize

Ziarul Financiar semnalează faptul că în București se înregistrează în 2018 peste 1 million de salariați, pentru prima fată în ultimii 27 de ani. Pornind de la această informație statistică, ZF caută explicații pentru dezvoltarea masivă a sectorului serviciilor și pentru ponderea Bucureștiului la nivel național. Astfel, din cei 4,8 milioane de salariați, mai bine de 1 million lucrează în capitală.

Colega noastră, Raluca Pârvu, Business Manager a avut ocazia să ofere câteva explicații :

”Creșterea semnificativă a numărului de salariați din București din ultimul an vine pe fondul dezvoltării foarte puternice a centrelor de servicii partajate. Ele investesc în orașele mare, fiind «obligate» de tipul de angajați pe care îi vizează: studenți sau tineri absolvenți, vorbitori de cel puțin o limbă străină, fără să fi avut neapărat o experiență profesională anterioară”.

Tendința de creștere a numărului de angajați se va menține în 2018, a mai precizat Raluca.

 

 rsz articol zf 06042018 2

 

Ziarul Financiar, 6 aprilie 2018, articol redactat de Adelina Mihai

Centrele de servicii din marile orașe recrutează pe bandă rulantă. Competiția este atât de mare, încât angajatorii escaladează ofertele salariale. Prețul mai mare câștigă.

Ziarul Financiar ne-a cerut detalii despre piața recrutării din sectorul BPO / Centre de Servicii.

Pentru acest domeniu de activitate sunt recrutați frecvent tineri absolvenți, cu 0 – 3 ani experiență, în domeniile financiar-contabil sau administrativ, vorbitori de 1-2 limbi străine.

« Ne frapează în această perioadă așteptările salariale ale celor care vizează joburi în industria BPO și centre de servicii. Nu credem că aceste exigențe salariale sunt legate de nivelul de experiență și performanță personale, ci mai mult de cererile uriașe venite dinspre angajatori », a spus colega noastră Raluca Pârvu, Business Manager BPI group.

În acest moment, tinerii sunt curtați de mai mulți angajatori în paralel, astfel încât preferă uneori să-și schimbe locul de muncă în mai puțin de un an, pentru a obține astfel o creștere salarială de 15-20%.

Raluca a mai declarat că « este posibil ca bula speculativă să nu dureze mai mult de 3-5 ani » până la stabilizarea efectivelor.

Articol redactat de Adelina Mihai, ZF 14 martie 2018.