România

Luna octombrie poate fi cu siguranță numită și Luna expatrierii. Pentru cei nou sosiți în România, bagajele sunt (aproape) desfăcute, copiii au început școala, primele demersuri administrative sunt încheiate, expatriatul (de multe ori Domnul) și-a început misiunea …

ccifer

Este un moment potrivit pentru primele încercări de integrare în noul cadru de viață. Despre tot ce înseamnă Expatrierea, ca proiect familial, am discutat pe 14 octombrie 2015 în jurul unei mese rotunde organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România.

A fost prilejul unei Zile a Expatriatului sau « Journée de l’expat », întrucât evenimentul se adresa expatriaților francofoni.

Colega noastră, Raluca PÂRVU, Business Manager, a reprezentat BPI group într-o dezbatere animată în jurul unor subiecte precum relocarea, patrimoniul individual si fiscalitatea din România, căutarea unei locuințe, a unei școli pentru copii, a unei activități profesionale și extra-profesionale.

Sprijinul oferit de BPI group în proiectul de mobilitate internațională se adresează partenerilor acompaniatori (proiecte de tip Spouse Relocation). Subiectul carierelor duble reprezintă un motiv binecunoscut de refuz al unei mobilități internaționale. El preocupă Resursele umane pentru că adesea, un refuz presupune reorientarea numirii către alte persoane, nu neapărat « candidați ideali» cât « candidați de disponibilitate ». Un alt motiv de preocupare este echilibrul găsit de familia respectivă în România, în ideea că managerul expatriat este pe calea cea buna, doar dacă și familia sa își găsește un drum potrivit.

Integrarea profesională a partenerului în timpul unei misiuni internaționale este posibilă, în funcție de competențele candidatului, dar mai ales de așteptările pe care le are de la această oportunitate profesională. 

Ȋn acest context, sfătuim Managerii de Resurse Umane care se confruntă cu cerințe de acompaniere a partenerului să exploreze toată gamă de soluții profesionale pentru a evita refuzul ofertei, cauzat de situația partenerului acompaniator. Acesta este cel de-al doilea cel mai frecvent motiv de respingere a oportunităţii în cazul unei situații de mobilitate.  

expat

  • lien_linkedinlien_twitter