România

BPI group: “Criza de personal este generată de emigrarea masivă și de salariile mici”

Ziarul Financiar analizează informațiile provenite de la Institutul Național de Statistică, referitor la numărul de locuri de muncă nou create în ultimele 12 luni.

Pornind de la această informație statistică, ZF prezintă topul primelor 10 industrii creatoare de locuri de muncă. Pe primele locuri, se află comerțul, sănătatea și IT&C, care « au făcut împreună mai mult de jumătate (53%) din totalul noilor angajări din ultimul an », spune ZF.

Colega noastră, Raluca Pârvu, Business Manager a avut ocazia să ofere câteva explicații:

Sectorul retail are în continuare nevoie de angajați, mai ales că se confruntă cu fluctuații foarte mari de personal. Însă, pentru potențialii angajați, naveta rural-urban este o dificultate: „oamenii din această categorie nu se deplasează mai mult de 20 km de casă, iar o astfel de navetă îi costă 200 lei lunar”. În aceste condiții, „mulți români nu mai acceptă să lucreze pe bani puțini cu efort mare”.

“Problema crizei de personal este extrem de îngrijorătoare, realmente, pentru toți angajatorii și se combină cu faptul că aceștia nu reușesc să îi rețină pe angajații existenți și nici nu fac schimbări în politicile lor de resurse umane.“

Ziarul Financiar, 9 august 2018, articol redactat de Adelina Mihai

  • lien_linkedinlien_twitter