România

Colega noastră, Raluca PÂRVU, a fost invitată la Radio France International, să discute despre francofonie și impactul său în economie.

IMG 8456 resize

Colega noastră, Raluca PÂRVU, a fost invitată la Radio France International, alături de Dana Gruia-Dufaut, avocată și fondatoare a Cabinetului de avocatură Gruia Dufaut, să discute despre francofonie și impactul său în economie.

În fiecare an, la 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează ”Ziua Internațională a Francofoniei”.

Francofonia (re)devine actuală, după ce a contribuit decisiv la clădirea culturii și a limbii române moderne. Pe vremuri, era aproape firesc să vorbești franceză, dacă aveai liceu sau studii superioare. Acum, e un plus pe piața muncii, față de limba engleză, pe care toată lumea are impresia că o cunoaște.

Tema multilingvismului este cu atât mai actuală cu cât francofonia este considerată o prioritate strategică de către Președintele Franței, Emmanuel Macron. Tot în 20 martie, acesta a și prezentat noile mijloace pe care le va pune la dispoziție pentru a transpune în realitate voința politică exprimată.

 

Puteți urmări în link-ul de mai jos această dezbatere interesantă:

Radio France International - Esențial, emisiune de Cristian Rudnițchi, 20 martie 2018

 

  • lien_linkedinlien_twitter